Philips Stadion
 
 
thuisbasis van PSV opgericht in 1913 capaciteit 35.200 toeschouwers alle zitplaatsen zijn overdekt en verwarmd
 

Het Philips Stadion ligt in het oude Philipsdorp in de wijk Oud-Strijp, bij het centrum van Eindhoven (gelegen aan de Frederiklaan).
De locatie begon als sportpark voor de bewoners van Philipsdorp, een dorp speciaal gebouwd voor Philipspersoneel. In het begin was het dan ook een echt sportpark waar atletiek, samen met het voetbal, de belangrijkste sport was. De eerste overdekte zittribune werd reeds geopend in 1916. Zeventien jaar later, in 1933, werd een nieuwe tribune in gebruik genomen met 900 zitplaatsen. Tijdens de oorlog werd het stadion geconfisqueerd door de bezetter en in 1944, na de bevrijding van Eindhoven, werd de schade hersteld die een bombardement had gemaakt. Er kwamen staantribunes bij en de capaciteit werd uitgebreid naar 17.500. Medio jaren 50 wilde PSV verdere uitbreiding, in 1958 werd de sintelbaan die om het veld heen lag verwijderd om het voetbalveld groter te kunnen maken. Het veld mat toen 68 x 105 meter. Ook werden vier lichtmasten geplaatst, allen 46 meter hoog en voorzien van 240 lampen, maar aan de uitbreiding van het stadion zelf wilde de gemeente, net als in de beginjaren, wederom niet meewerken en de uitbreiding werd uitgesteld. In 1968 werd, op nadrukkelijk advies van Frans Otten, gestart met renovatie en uitbreiding van het stadion. Doel was een stadion te bouwen geschikt voor 26.500 toeschouwers. De renovatie werd gestart in 1969 en als eerste werd een overdekte en verwarmde staantribune opgeleverd, vak L, oftewel de L-Side. De uiteindelijke verbouwing was in 1977 voltooid met de oplevering van een ultra-moderne hoofdtribune.

Wegens betonrot in het dak moest de zuid-tribune eind jaren '80 (na amper 10 jaar) al weer verbouwd worden. De funderingen en een deel van de tribune bleven behouden en er werd maar meteen een begin van een 2de ring bovenop gebouwd. Bovendien werden er in de nieuwe zuid-tribune luxe skyboxen en accommodaties ingericht waarmee het Philips Stadion meteen een van de meest luxe stadions van Nederland werd.

Het stadion is inmiddels uitgegroeid tot een groot stadion met vier UEFA-sterren. De laatste verbouwing was in 2002 toen de Zuiderhoeken aangemaakt werden. Het veld is 105 meter lang en 68 meter breed en het is voorzien van systemen voor bevochtiging, bemesting, drainage en verwarming. Sinds kort wordt het veld ook met speciale groeilampen elke dag bestraald, volgens het SGL-concept. In 2005 werden de hekken langs de velden verwijderd waardoor de supporters een beter zicht kregen op het veld. Het stadion beschikt over vier grote alfresco schermen voor wedstrijdbeelden en/of advertenties.

In het stadion is plek voor 35.200 bezoekers op uitsluitend verwarmde zitplaatsen. Er zijn 1239 business seats en 948 daarvan staan in business rooms. Er is een restaurant dat bekroond is met een Michelinster, een eetcafé, supporterswinkel en een fanshop. In november 2007 werden door PSV plannen aangekondigd om de stadioncapaciteit uit te breiden naar 42.000 plaatsen (de minimumcapaciteit voor een stadion op een WK-eindronde). Naar de mogelijkheden hiertoe wordt gedurende het seizoen onderzoek verricht. Ook het bouwen van een nieuw stadion wordt niet uitgesloten.

Op 1 september 2009 heeft het stadion enige tijd in brand gestaan. De brand ontstond vermoedelijk door laswerkzaamheden op de tribune. De brandweer was snel ter plaatse, waardoor de brand binnen een uur onder controle was.