de herdgang

 

De Herdgang is het trainingscomplex van PSV en een officiƫle buurt in Eindhoven.

Het complex bestaat uit zeven voetbalvelden en verder verschillende trainingsfaciliteiten, waaronder een fitnesscentrum. Het ligt aan de noordkant van Eindhoven, nabij landgoed De Wielewaal, aan de Oirschotsedijk. Het is een bosrijke en rustige omgeving. De Herdgang wordt vaak als synoniem gezien voor de rust die er in en om de club PSV heerst. Ook de familie van Kemenade speelt daarin een prominente rol, onder aanvoering van vader Harry van Kemenade, tevens lid van verdienste van PSV, en nu samen met zoon Paul en dochter Liesbeth verzorgen zij de professionele sectie van de Herdgang.

PSV werkt al haar trainingen af op De Herdgang. De jeugd- en amateurteams trainen en spelen ook op dit complex. De trainingen en wedstrijden die op de Herdgang plaatsvinden zijn meestal vrij toegankelijk.

De Herdgang stamt uit 1952 en is in 2002 verbouwd. Nu zijn er op het complex de kantoren voor scouts, de jeugdopleiding en het secretariaat. De amateur en jeugdkantine is in 2005 verbouwd en ook voor rolstoelgebruikers zijn er voorzieningen.